S
  

At strikke på en Strikkeramme går langt tilbage i tiden. De tidligste Strikkerammer er fundet i Tyskland, og er fra omkring 1535. Den mest kendte "overlevende” af disse Strikkerammer er vores "Strikke-Liser", som de fleste af os kender til at lave hestetømmer på. En Strikkeramme er efter samme princip bare på to lige rammer overfor hinanden med stålpigge i, adskildt af afstandsklodser til at regullere maskestørrelsen med. Ligesom på ”Strikke-Lisen” løfter du med en Strikkekrog den nederste maske over den øverste, og vupti så er der strikket en maske.

 

Der er flere fordele ved at strikke på en Strikkeramme. For det første: Du behøver du ikke at kunne strikke for at strikke på en Strikkerammen. Det er så nemt at selv børn kan være med.

 

For det andet: Når du strikker glat på en Strikkeramme giver det et glatstrikket arbejde på begge sider. Ved at væve garnet imellem piggene på Strikkerammen i forskellige mønstre kan du både strikke forskellige rib mønstre og mønsterstrik. Ind- og udtagning er heller ikke et problem. For den lidt mere øvede kan der strikkes hulmønstre og kabelstrik. Det er heller ikke svært at strikke knaphuller ind i sine kanter.

 

For det tredje: Der skal ikke bruges kræfter til at strikke på Strikkerammen, og Stikkerammen kan ligge på et bord eller i skødet, så du ikke belaster dine skuldre og arme. Derfor er den rigtig god til ældre, børn og folk med gigt i skuldre, arme eller fingre. Men selvfølgelig også til alle os der synes det er en sjov og anderledes måde at strikke på.

 

Kig i Galleriet og se nogle af de skønne ting du kan strikke på Strikkerammen.